back-button

Simona Muntean

Picture of the author

SIMONAS SÖTA min första bakbok

Sagolika bakverk till fest och fika. En sats ger 60 stycken sagolika bakverk indelade i 7 kapitel. En bok fylld med enkla läckerheter, passion, fantasi och galenskap.

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 175 grader, både över- och undervärme. Starta med en rejäl fundering på VAD du vill åstadkomma, smörj på ordentligt och ställ åt sidan.

    2.

    I en stor skål lägg ner alla dina våghalsiga idéer, skisser, och rör om ordentligt. Ställ på en varm plats och låt dem mogna.

    3.

    Under tiden rör ihop kontakten med förlaget och så småningom med fotografen.

    4.

    När skålen med idéer håller på att rinna över är det dags baka ut.

    5.

    Varva ordinarie jobb med bakning och fotografering samt en nypa obefintligt socialt liv. Och addera ännu mer bakning. Ta till vara på all fritid, alla lediga stunder och planera, planera, planera. Inköp, bakning, testning, mer bakning och idéer till styling. Ja natten är din bästa vän.

    6.

    Plasta in ordentligt och ställ svalt. Under tiden skriv rent alla recept och lämna in manuset.

    7.

    Gör inte misstaget att tro du är klar med din del när manuset har lämnats in. Korrekturläs en, två, ja ett antal gånger , tills du känner dig nöjd. Blir du någonsin nöjd? Nja...

    8.

    Vänta med spänning på att boken ska bli färdigt gräddad innan du lägger den där sista touchen.

    9.

    Ös på med garnering och dekorering. Ju mer desto bättre så lägg ner den lilla extra tid som kvävs för att få bakverken se som en konditor har bakat det. Här gäller det "More is less!".

    Ingredienser

    en tjej med en STOR dröm om en GALEN idé om att ge ut en bakbok full med enkla läckerheter

    ett stycke Mondial förlag som vågar chansa

    en fotograf, Thomas Hjertén

    en OÄNDLIG passion för enkelt och gott i vackert utstyrsel

    en rejäl dos fantasi och galenskap som du får dubblar