back-button

Simona Muntean

Picture of the author

SMÖRGÅSTÅRTA

  • 10 minuter + 15 minuter
  • 4 personer

Festlig middag eller förrätt att bjuda familjen eller gästerna på. Lyxigt. Du måste testa bara.

Hur

Gör så

1.

Hacka räkorna. I en skål blanda alla ingredienser till skagenröra. Ställ åt sidan.

2.

Hacka laxen. I en skål rör mjukt färskost. Tillsätt övriga ingredienser till laxröran och blanda jämt. Ställ åt sidan.

3.

Skär bort kanterna på brödskivorna. På ett serveringsfatt lägg fyra skivor. Bred på halva skagenröran.

4.

Lägg över 4 skivort bröd. Och bred på laxröran. Lägg 4 skivor bröd på. Bred på resterande skagenröra och sen sista raden med brödskivor.

5.

Blanda alla ingredienser till pepparrotkrämen i en skål. Täck hela tårtan med den.

6.

Garnera run om med hackad fill eller ärtskott. Toppa med räkor, ägghalvor, gurkskivor m m.

Tips!

1.

Servera ett gott vin till. Jag testade ett vitt vin.

Ingredienser

Skagenröra

250 g handskalade räkor

2 krabbstick

2 dl majonäs

1 dl creme fraiche

1 msk hackad dill

1 msk röd caviar

salt och peppar

Laxröra

100 g röktlax

200 g färskost

1 tsk riven pepparrot

Pepparrotkräm

100 g färskost

1 dl creme fraiche

1 tsk riven pepparrot

ev lite majonäs till önskad konsistens

salt och peppar

Toping och montering

räkor

skivat kokt ägg

Citronskivor halverade

4 tsk röd caviar

hackad gräslök

gurka

16-20 skivor bröd ( formfranska)