Hacka räkorna. I en skål blanda alla ingredienser till skagenröra. Ställ åt sidan.
Festlig middag eller förrätt att bjuda familjen eller gästerna på. Lyxigt. Du måste testa bara.
1.
Hacka räkorna. I en skål blanda alla ingredienser till skagenröra. Ställ åt sidan.
2.
Hacka laxen. I en skål rör mjukt färskost. Tillsätt övriga ingredienser till laxröran och blanda jämt. Ställ åt sidan.
3.
Skär bort kanterna på brödskivorna. På ett serveringsfatt lägg fyra skivor. Bred på halva skagenröran.
4.
Lägg över 4 skivort bröd. Och bred på laxröran. Lägg 4 skivor bröd på. Bred på resterande skagenröra och sen sista raden med brödskivor.
5.
Blanda alla ingredienser till pepparrotkrämen i en skål. Täck hela tårtan med den.
6.
Garnera run om med hackad fill eller ärtskott. Toppa med räkor, ägghalvor, gurkskivor m m.
1.
Servera ett gott vin till. Jag testade ett vitt vin.
250 g handskalade räkor
2 krabbstick
2 dl majonäs
1 dl creme fraiche
1 msk hackad dill
1 msk röd caviar
salt och peppar
100 g röktlax
200 g färskost
1 tsk riven pepparrot
100 g färskost
1 dl creme fraiche
1 tsk riven pepparrot
ev lite majonäs till önskad konsistens
salt och peppar
räkor
skivat kokt ägg
Citronskivor halverade
4 tsk röd caviar
hackad gräslök
gurka
16-20 skivor bröd ( formfranska)