back-button

Simona Muntean

Picture of the author

SMULPAJ MED RABARBER

  • 8 personer

Smulpaj med rabarber. Nu har jag hittat en till som är sonens favorit. Varm och med vaniljsås. Kan inte förstå att sonen gillar den som mycket. Den är supergod , det är inte det som jag undrar över. Men sonen som inte äter sötsaker, att han skulle ha alla pajer för sig själv, ja det är inte lik honom. Glad är jag att han då och då önskar sig något. Bakar så gärna till mitt lilla hjärta.

Hur

Instruktioner

1.

Sätt ugnen på 200 grader, över- och undervärme.

2.

Skala och skiva rabarbern. Blanda dem med strösocker och potatismjöl.

3.

Lägg bitarna i en pajform, ca 25 cm i diameter.

4.

Blanda ihop ingredienserna till en smulig deg. Smula degen över rabarbern.

5.

Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 30 min.

6.

Servera den ljummen med vaniljsås eller glass.

Ingredienser

Fyllning

4–5 rabarber stjälkar

4 msk strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 tsk stött kardemumma

2 msk Maizena majsstärkelse

Smuldeg

100 g normal saltat smör, rumsvarmt

3 dl vetemjöl

1 dl havregryn

1.5 dl strösocker