back-button

Simona Muntean

Picture of the author

SNABB SALT KARAMELLSÅS

Snabb salt karamellsås låter väl förträffligt eller hur? Klar på 5 minuter och så så gott. Ät den med sked, smaksätt din kräm, häll över en kaka eller fyll de godaste brownisen med. Tänk på att såsen blir tjockare när den har kallnat men blir rinnigare om den värms upp. Vill du ändå ha tjockare sås så minskar du mängden vispgrädde i receptet.

    Hur

    Gör så här

    1.

    Smält strösockret i en kastrull på spisen. Se till att inte bränna det.

    2.

    Ta bort kastrullen från spisen och rör i smöret. Blanda kraftigt.

    3.

    Tillsätt vispgrädde och salt och blanda väl. Smaka av ifall det behövs mer salt.

    4.

    Häll i en burk med lock. Låt svalna. Förvara svalt i burk med lock.

    Ingredienser

    Ingredienser

    2.5 dl strösocker

    6 msk normal saltat smör

    1.25 dl vispgrädde

    0.5 tsk salt