Fyll ett glas med iskuber, häll över Cold Brew, Baileys eller vispgrädde och sirap samt toppa med körsbär och ev riven choklad.
En uppfriskande och krämig kaffedrink med kallbryggt kaffe, Baileys, kardemummasirap och toppad med körsbär och riven vit choklad.
1.
Fyll ett glas med iskuber, häll över Cold Brew, Baileys eller vispgrädde och sirap samt toppa med körsbär och ev riven choklad.
2.
I med ett sugrör och servera.
3.
Tada! Piece of cake eller hur?
4.
Nedan recept är för ca 6 glas.
5.
Hur du gör egen Cold Brew hemma: 4 - 6 kaffemått special kaffe* till 8 dl isvatten läggs i en tygfilter och i ett stor burk med lock. Rör i lite, sätt på locket och ställ i kylskåpet för 12 - 24 timmar. Sila kaffet i en flaska och förvara det kallt. Cold Brew klarar sig i kylskåpet i 3 dagar.* kaffe som inte är så mörkt rostad.
6.
Hur du gör egen sirap: 2 dl vatten och 2 dl strösocker blandas i en kastrull med 1 tsk smaksättning** och kokas upp på spisen. Häll i flaska med lock och förvara den svalna sirapen i kylskåp.*** använd kardemumma, kanel eller bitter mandel till att smaksätta sirapen med.
7.
Det tog mig några drinkar innan jag hittade rätt styrka, i kaffet förstås, och rätt söttma. Testa dig fram till vad du gillar för smaker och hur du gillar. Drinken kan varieras till oändlighet nästan. Istället för kardemummasirap kan du göra en vanlig sirap utan smaksättning och blanda i din kaffedrink massa annat gott, chokladbitar, fudge, torkade eller färska fruktbitar.
1 1/2 Cold Brew
1/4 Baileys
2 - 3 msk kardemumma sirap
färska körsbär
riven vit choklad
ringlad kondenserad mjölk
iskuber
4 - 6 kaffemått special kaffe
8 dl isvatten
2 dl vatten
2 dl strösocker
1 tsk smaksättning