Sätt ugnen på 175º C
Snittar är så lätt att baka och variera. Och så håller dem väldigt länge. En kaka att ha i en burk och ta fram när du får besök. Dessa blåbärssnittar med glasyr är en av mina absolut favoriter. Jag älskar mördegskakor med sylt, det påminner mig så mycket om min barndom och tiden jag bodde hemma hos mina föräldrar. Om du inte är så förtjust i sylt utan föredrar chokladvarianten rekommenderar jag dessa chokladsnittar som smakar som kladdkaka.
1.
Sätt ugnen på 175º C
2.
Klä en plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
3.
Lägg alla ingredienser förutom sylt, florsocker och vatten i matberedaren och arbeta på full effekt tills du får en smidig deg.
4.
Dela degen i två lika bitar och rulla till korvar.
5.
Platta till ca 1 cm tjocka längder.
6.
Tryck ut en fördjupning i mitten på varje längd.
7.
Fyll fördjupningen med sylt.
8.
Grädda i mitten av ugnen för ca 10 minuter.
9.
Låt svalna ca 10 minuter.
10.
Blanda florsocker och vatten till glasyr och ringla över snittlängderna.
11.
Skär längderna snett ca 2 cm bredda.
12.
Låt kallna helt.
125 g smör kylskåpskallt
1 dl strösocker
3.5 dl vetemjöl
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
ca 1 – 1.5 dl blåbärssylt
1 dl florsocker
1-2 msk vatten