back-button

Simona Muntean

Picture of the author

SPRÖDA KAKOR MED APRIKOSSYLT OCH VALNÖTTER

  • 20 minuter + 20 minuter

Recept på spröda kakor med aprikossylt och valnötter. Som smälter i munnen. Byt ut sylten mot annan favorit eller chokladkräm.

Hur

Gör så

1.

Blanda smör, ost, socker och vetemjöl till en jämn deg som inte klibbar.

2.

Låt degen vila i kylen i 15 minuter.

3.

Sätt under tiden ugnen på 175 grader, över och undervärme.

4.

Hacka eller grovmal valnötterna.

5.

Kavla degen till en rektangel. Bred på aprikossylt och strö över valnötterna.

6.

Rulla från den långa sidan. Skär i lika stora bitar och lägg på bakplåtspapper på plåt,

7.

Grädda i mitten av ugnen för ca 15-20 min eller tills kakorna är klara och har fått fin yta.

8.

Låt kallna. Sikta florsocker över och servera.

Ingredienser

225 g smör

200 g mascarponeost

4 msk strösocker

1 1/2 tsk vaniljsocker

5,5 - 6 dl vetemjöl

4-5 dl aprikossylt

150 g valnötter

att sikta över florsocker