Värm ugnen till 165 º C
Underbart söta och goda små hjärtformade smörkakor till Alla Hjärtans Dag! Dessa slänger du ihop i en nafs.
1.
Värm ugnen till 165 º C
2.
I en bländare eller för hand, kombinera alla ingredienser utom strössel.
3.
Blanda tills du får små smulor.
4.
Lägg i strössel och med händerna, knåda degen till du får ihop till en boll.
5.
Placera degen mellan två lager av plastfolie och med en brödkavel, rulla ut till ca 1 cm tjock.
6.
Skär i rutor eller använd en liten utstickare. Här har jag använt en hjärtformat.
7.
Placera kakorna på ett bakplåtspapper på en plåt och grädda i 15-18 minuter eller tills kanterna börjar bli gyllenbrun. Låt kakorna kallna på galler. Lägg dem i en plastlåda med lock och förvara svalt. Håller väldigt bra och länge.
3 dl vetemjöl, har använd Ramlösa Kvarns underbara Patisserie som jag är helt förälskad i.
110 g smör, normalsaltat och rumstempererat
0,8 dl florsocker
0.5 tsk mandel extrakt
1 tsk vaniljsocker
1 msk små strössel