Sikta vetemjöl, bakpulver, socker, vaniljsocker och placera i skålen i en matberedare tillsammans med det kalla smöret. Blanda väl.
Småförtjust i syltkakor, småkakor, hallongrottor, spröda och smöriga med en syrlig-sött touch och pudrade med florsocker. Vem är inte förtjust i dem? Fråga alla småbarn bara. Och vuxna för den delen. Så enkelt att göra, kräver inte några ovanliga ingredienser som inte finns i varenda kök i landet och går ganska fort att svänga ihop. Dessa syltkakor i långpanna är inget undantag. Ju kanske att dem är snäppet godare. Varför? Tänk er inte bara dem spröda och smöriga kakorna med sylt på utan lägg till ett lager med len vaniljkräm, Crème Pâtissière, och du har skaffat dig trubbel. För det blir svårt att sluta äta när man har smakat
1.
Sikta vetemjöl, bakpulver, socker, vaniljsocker och placera i skålen i en matberedare tillsammans med det kalla smöret. Blanda väl.
2.
Tillsätt äggen och fortsätt blanda tills degen går ihop till en boll. Dela degen i två delar, plasta in och ställ i kylskåpet under tiden du gör vaniljkrämen.
3.
Gör krämen enligt instruktionerna på förpackningen.
4.
Använd en form på ca 20 x 30 cm. Sätt ugnen på 180 ° C.
5.
Kavla den ena delen av degen till en rektangel direkt på bakplåtspapper och lägg på botten i formen. Ställ kallt i kylskåpet så länge. Kavla den andra delen av degen med mjöl på ett annat bakplåtspapper så den inte fastnar i bakbordet.
6.
Häll krämen på bottendegen, sprid sedan sylten ovanpå och vänd den andra degen på och dra bort bakplåtspappret.
7.
Placera formen i mitten av ugnen och baka i ca 30-35 minuter tills den är gyllenebrun.
8.
Låt kakan kallna i formen.
9.
Strö på florsocker och skär i bitar. Dekorera ev med mynt- eller citronmelissblad.
7 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl, strösocker
1 msk vaniljsocker
250 g smör kylskåpskallt skuren i små kuber
2 ägg
hallon- eller jordgubbssylt
1 påse pulver till vaniljkräm + mjölk till tillredning