back-button

Simona Muntean

Picture of the author

STRÖSSELKAKOR

  • 24 personer

Strösselkakor. Inte bara goda utan också fina att titta på. Småkakor är bland det godaste som finns i fika väg. Enkelt att göra på få ingredienser och så otroligt lätt att variera efter smak. Och du , med detta recept kommer du inte att misslyckas. Behöver inte kyla degen innan gräddningen och kakorna kommer ändå inte flytta ut så mycket. Testa så får du se.

Hur

Instruktioner

1.

Sätt ugnen på 175 grader, både över och undervärme. Fodra en stor ugnsplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.

2.

Vispa smält smör och strösocker. Tillsätt ägget och vispa jämnt.

3.

Blanda vaniljsocker, vetemjöl och bakpulver.

4.

Tillsätt till äggsmeten. Blanda jämnt.

5.

Vänd strösslet i och blanda lätt.

6.

Forma till runda bollar för hand (2 msk deg) eller med hjälp av en cookies/glasskopa.

7.

Lägg på plåt med lite plats mellan. Grädda omgående för ca 10 minuter eller tills kakorna börjar få lite färg runt kanten och mitten puffat upp.

8.

Låt kallna på galler.

9.

Förvaras svalt i låda med lock.

Ingredienser

Smet

160 g normal saltat smör, smält och avsvalnat

3 dl strösocker

1 stort ägg

2 tsk vaniljsocker

5 dl vetemjöl

0.5 tsk bakpulver

1 – 1.5 dl valfri strössel