Hacka vitkålen. Heta upp olja i en kastrull. Tillsätt vitkål, salt och peppar. Fräs vitkål tills den blir mjuk.
Denna är en rumänsk rätt som passar bra som tillbehör till kött eller som huvudrätt. Men serverad gärna med mamaliga aka majsgröt.
1.
Hacka vitkålen. Heta upp olja i en kastrull. Tillsätt vitkål, salt och peppar. Fräs vitkål tills den blir mjuk.
2.
Tillsätt övriga ingredienser och rör om. Fyll på med vatten så det täcker precis vitkålen.
3.
Skjuts in i mitten av ugnen i 200 grader, över och undervärme, för ca 30 min eller tills vitkålen är mjuk och har fått färg.
4.
Servera med majsgrött mamaliga eller bröd. Passar perfekt som tillbehör till en köttbit.
1.
Gör mamaliga (majsgröt) genom att koka upp 3 dl vatten med 1 tsk salt. Vispa i 1 dl polenta och sjud under lock ett par minuter. Om gröten är för tjock tillsätt mer vatten. Rör om och sjud några minuter till.
1 vitkål
rapsolja att steka i
2 msk paprikapulver
1 tsk lökpulver
2 msk vegeta allkrydda
1 msk tomatpure
salt och peppar
timjan
lagerblad
vatten