back-button

Simona Muntean

Picture of the author

THAI SALLAD

  • 15 minuter
  • 2 personer

Snabblagad och fräsch Thai sallad som kan ätas som en enkel måltid eller som sidorätt till kött eller kyckling. Dubbla receptet, lägg i burkar eller lådor så har du minst 2 extra måltider att bara ta med. Äts kall så det blir perfekt om du inte har tillgång till micro.

    Hur

    Gör så

    1.

    I en skål lägg alla ingredienser till salladen.

    2.

    I en liten skål blanda alla ingredienser till dressingen.

    3.

    Häll dressingen över salladen och blanda väl.

    4.

    Strö ev över extra hackade jordnötter och chiliflakes.

    5.

    Toppa med koriander och servera.

    Tips!

    1.

    Vill du hålla nere ditt kaloriintag kan du byta ut risnudlarna mot konjak nudlar (shirataki nudlar)

    Ingredienser

    Ingredienser

    2 portioner kokta risnudlar

    0,5 gurka i tuna stavar

    1 bit vitkål skivat

    1 bit rödkål skivat

    1 salladslök hackad

    1 dl saltade jordnötter grovhackade

    Dressing

    1 dl jordnötssmör

    2 msk japansk sojasås

    O,75 dl vatten

    1-2 msk sriracha

    ev salt och peppar

    1-2 msk citronsaft (kan uteslutas)