THAISALLAD

Snabblagad och fräsch Thai sallad som kan ätas som en enkel måltid eller som sidorätt till kött eller kyckling. Dubbla receptet, lägg i burkar eller lådor så har du minst 2 extra måltider att bara ta med. Äts kall så det blir perfekt om du inte har tillgång till micro.
Tid: 15 minuter
Antal: 2 portioner
Ingredienser:
- 2 portioner kokta risnudlar
- 0,5 gurka i tuna stavar
- 1 bit vitkål skivat
- 1 bit rödkål skivat
- 1 salladslök hackad
- 1 dl saltade jordnötter grovhackade
- 1 dl jordnötssmör
- 2 msk japansk sojasås
- O,75 dl vatten
- 1-2 msk sriracha
- ev salt och peppar
- 1-2 msk citronsaft (kan uteslutas)
Gör så:
- I en skål lägg alla ingredienser till salladen.
- I en liten skål blanda alla ingredienser till dressingen.
- Häll dressingen över salladen och blanda väl.
- Strö ev över extra hackade jordnötter och chiliflakes.
- Toppa med koriander och servera.
- Vill du hålla nere ditt kaloriintag kan du byta ut risnudlarna mot konjak nudlar (shirataki nudlar)

