back-button

Simona Muntean

Picture of the author

TIRAMISU

  • 15 minuter
  • 12 personer

Tiramisu. Förförisk. Mörk och intensiv smak. Vet du hur länge jag har velat göra Tiramisu? Men någon gång får man en push i rätt riktning. Dottern frågade mig här om dagen om jag kunde ”baka” Tiramisu. Baka och baka… Du som ännu inte har ätit Tiramisu se till att göra det bums. Du som inte har gjort det hemma men älskar den ställ dig i köket och gör det. Du får tacka mig senare!

Hur

Gör så här

1.

Koka upp strösocker och vatten på spisen tills det blir en tjock bubblig sirap. I en stor skål vispa äggulorna och sirap.

2.

Häll sirapen under fortsatt vispning i en tunn stråle. Fortsätt vispa tills gulorna blir krämiga, ljusa och har kallnat helt.

3.

Rör osten mjuk och klumpfri och blanda med äggen till en jämn kräm. Ställ kallt tills du vispar grädden.

4.

Vispa grädden till hårda toppar. Vänd grädden i ostkrämen och blanda jämnt.

5.

I en form täck botten med kex som du har snabbt vänt i kaffe.

6.

Se till att kaffet är kallt och att du vänder/blöter kexen snabbt så inte kexen blir mjuka.

7.

Bred över halva mängd kräm och jämna till ytan. Lägg på ett till lager kex och avsluta med resterande kräm.

8.

Ställ kallt minst en timme. Sikta rikligt med kakao över hella toppen precis innan servering.

Tips!

1.

En sats ger en rund tårta i 2 lager, ca 20cm

Ingredienser

Ingredienser

1 paket Ladiefingers kex- Savoiardi kex

ca 4 dl kallt bryggd kaffe

4 äggulor

1.5 dl strösocker

0.5 dl vatten

750 g mascarpone ost

2.5 dl vispgrädde

kakao att sikta över