back-button

Simona Muntean

Picture of the author

TIRAMISU MED KÖRSBÄR

  • 6 personer

Tiramisu med körsbär i portionsburkar. Toppad med massa riven choklad och kakao. En perfekt avslutning på en fin middag. Det tar inte ens en kvart att få till desserten. Älskar det. Och så älskar jag den för den är gjord med körsbär som är mina favoritbär. Ljuvligt!

    Hur

    Instruktioner

    1.

    Ta fram 6 stycken portionsskålar, burkar eller glas.

    2.

    I en skål vispa mascarponeost med florsocker mjukt och krämigt.

    3.

    I en annan skål vispa grädden med vaniljsocker till medelmjuka toppar.

    4.

    Vänd grädden i ostkrämen och blanda jämnt.

    5.

    Varva kex doppade i kaffe med kräm och körsbär, avsluta med körsbär.

    6.

    Garnera med riven choklad, hela körsbär och siktad kakao.

    7.

    Servera direkt eller låt stå i kylskåp någon timme.

    Ingredienser

    Ingredienser

    250 g mascarponeost

    0.5 – 1 dl florsocker (beroende på hur söt kräm du önskar)

    2 dl vispgrädde

    2 tsk vaniljsocker

    0.5 fpk Savoiardikex ( 12 stycken)

    2 dl bryggd kaffe

    200- 250 g färska körsbär* , urkärnade och halverade

    6 hela körsbär, riven choklad och kakao att garnera med