back-button

Simona Muntean

Picture of the author

TIRAMISU PANNKAKOR

  • 6 personer

Vad har kaffets dag och söndagsbrunchen gemensamt? Tiramisu pannkakor. Så himla gott och så himla lätt att göra. Ja du vet uttrycket, lätt som en pannkaka. Eller plätt men du förstår vad jag menar. Och jag bara fullständigt älskar min stekpanna från Scanpans serie TechnIQ . Fick perfekt gräddade pannkakor som inte fastnade en enda gång. Kvalitetspanna som är både lätt att använda och rengöra.

    Hur

    Instruktioner

    1.

    Vispa snabbt alla ingredienser till smeten och ställ kallt 30 minuter.

    2.

    Heta upp stekpannan och pensla med lite olja.

    3.

    Häll ca en slev smet och vänd stekpannan lite så smeten fördelas jämt i den.

    4.

    Grädda ca 1 minut på ena sidan tills smeten stelnar ordentligt, vänd och grädda ytterligare en minut på andra sidan.

    5.

    Lägg på en tallrik och sätt ett lock över för att hålla pannkakorna varma. Grädda alla.

    6.

    Rör osten mjuk. Tillsätt florsocker och vanilj samt äggulan. Blanda till en jämn kräm. Blanda inte för mycket så krämen blir rinnig.

    7.

    Bred kräm över en pannkaka. Doppa snabbt två kex i kaffe och lägg i mitten på pannkaka. Rulla från den ena sidan och lägg på ett serveringsfat med skarven neråt. Upprepa med resterande pannkakor.

    8.

    Ställ faten kallt. Sikta kakao innan servering. En kopp färskbryggt kaffe passar mycket bra till.

    Ingredienser

    Pannkakssmet

    1 ägg

    2.5 dl vetemjöl

    6 dl mjölk

    1 knivsudd salt

    rapsolja till stekning

    Fyllning och garnering

    400 g Mascarpone ost

    1 äggula

    0.5 dl florsocker

    1 tsk vaniljsocker

    16 stycken Savoiardikex

    2 dl bryggkaffe, kallt

    kakao att sikta över