Blanda alla ingredienser till degen i köksassistenten. Kör maskinen i ca 10 min
Tunnbröd. Jästfritt. Gott med smör och ost på, till dipp, soppa eller gryta. Kan värmas med fördel någon halvminut dagen efter.
1.
Blanda alla ingredienser till degen i köksassistenten. Kör maskinen i ca 10 min
2.
Degen ska kara mjuk men inte klibbig. Tillsätt ev lite mer varmt vatten om degen upplevs för kompakt eller lite mer vetemjöl om den är för klibbig. Låt degen vila 10 min
3.
Kör maskinen 5 minuter till
4.
Dela i 10 bitar och rulla till bollar. Olja in bollarna lätt och låt de vila inplastade i 10 min
5.
Med hjälp av rapsolja arbeta varje boll till en tunn platta, så tunt du kan
6.
Vik in degen som tre slag först från den långa sidan sen från den korta. Så du får små paket. Fortsätt med resten av degen
7.
Hetta upp en stekpanna under tiden. Kavla ut varje degpaket och stek i torr stekpanna någon minut på ena sidan och sen på andra sidan. Förvaras inlindade i en kökshandduk
8.
Kan med fördel värmas upp i micro under ca 5-10 sec efter de har kallnat. Värm bara det bröd du ska äta. Förvaras väl inplastade
7,5 dl mannagryn
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 dl ljummet vatten
0,75 dl olivolja
Rapsolja till stekning