back-button

Simona Muntean

Picture of the author

UGNSBAKADE MUNKAR

En enkel och snabb recept på ugnsbakade munkar som inte kräver jäst i degen. Trots att de inte är friterade, är de fortfarande goda och enkla att göra.

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 175ºC och olja och mjöla lätt en munkplått. Ställ åt sidan.

    2.

    Vispa lätt crème fraiche, ägg, olja, strösocker och vanilj.

    3.

    Tillsätt vetemjöl och bikarbonat och vispa till en jämn smet.

    4.

    Fördela smeten i formarna i plåten (6 stycken).

    5.

    Grädda i mitten av ugnen för mellan 10-15 minuter beroende på ugn. Mina munkar blev klara på ca 10-11 minuter.

    6.

    Låt stå ca 2-3 minuter i formarna.

    7.

    Vänd på galler och låt munkarna kallna under kökshandduk.

    8.

    Sikta över florsocker innan serveringen.

    Ingredienser

    3/4 crème fraiche

    1 ägg

    1/3 rapsolja

    2/3 strösocker

    1/2 vaniljsocker

    1 1/4 vetemjöl

    1/2 bikarbonat

    en nypa salt

    att sikta över de färdiga munkarna florsocker