Värm vispgrädde i en kastrull på spisen. Ta bort från spisen precis innan den ska börja koka
Mjuka ugnsbakade päron som serveras med en len mintmousse. Enkelt men så lyxig. Gillar du inte mintchoklad byt ut mot annan smak.
1.
Värm vispgrädde i en kastrull på spisen. Ta bort från spisen precis innan den ska börja koka
2.
Lägg 200 g choklad och rör i tills alla chokladbitar har smält och du får en len chokladsås
3.
Låt svalna i rumstemperatur. Plasta in och ställ i kylskåp i minst 4 timmar eller över natten
4.
Värm ugnen till 200 grader och skala päronen. Dela päronen i halvor och lägg dem i en ugnsfast form eller på en plåt med bakplåtspapper med den skurna sidan uppåt
5.
Pressa över citronsaften och sätt sedan in päronen i ugnen
6.
Päronen är klara efter cirka 20 minuter (testa med en gaffel eller potatissticka, de ska vara lagom mjuka). Ta ut och låt kallna
7.
Lägg päronhalvorna på serveringsfat
8.
Vispa chokladmoussen nu riktigt luftigt. Du kan spritsa eller bara skeda bredvid varje päronhalva. Sikta vaniljsocker och riv choklad över päronen. Servera!
2 dl vispgrädde
200 g Mint-choklad i lösvikt
2 päron
Saft från 0.5 citron citronsaft
1 msk vaniljsocker
2 stycken Mint-choklad lösvikt