back-button

Simona Muntean

Picture of the author

UGNSBAKADE RED VELVET MUNKAR MED VIT CHOKLAD OCH SMUL

  • 30 minuter
  • 6 personer

Gör någon glad. Bjud på ugnsbakade Red Velvet munkar med vit choklad och smultopping. Alltså hur enkelt som helst att baka och så goda. Ingen fritering så det är superbra. Passar perfekt till Alla hjärtans dag.

    Hur

    Gör så här

    1.

    Sätt ugnen på 175ºC och olja och mjöla lätt en munkplått. Ställ åt sidan

    2.

    Vispa lätt crème fraiche, ägg, olja , röd färg, strösocker och vanilj

    3.

    Tillsätt vetemjöl, kakao, bikarbonat och bakpulver och vispa till en jämn smet

    4.

    Fördela smeten i formarna i plåten ( 6 stycken)

    5.

    Grädda i mitten av ugnen för mellan 10- 15 minuter beroende på ugn. Mina munkar blev klara på ca 10-11 minuter

    6.

    Låt stå ca 2-3 minuter i formarna

    7.

    Vänd på galler och låt munkarna kallna under kökshandduk

    8.

    Smält smöret i en kastrull på spisen. Tillsätt strösocker och vetemjöl och blanda tills det formas små klumpar

    9.

    Smält chokladen i mikro. Doppa varje munk i smält choklad och strö över smul. Låt de stå tills chokladen har stelnat

    Ingredienser

    Smet

    3/4 dl crème fraiche

    1 litet ägg

    1/3 dl rapsolja

    några droppar röd färg beroende på sort

    2/3 dl strösocker

    1/2 tsk vaniljsocker

    1 dl vetemjöl

    1 msk osötad kakao

    1/2 tsk bakpulver

    Glasyr och topping

    100 g vit choklad, smält

    3 msk vetemjöl

    3/4 dl strösocker

    1 1/2 dl vetemjöl