Sätt ugnen på 150º C och klä en form med bakplåtspapper. Ställ formen åt sidan.
En saftig mango kaka med creamcheese topping som ger ca 10-12 portioner. Kakan har en underbar god smak och håller sig färsk länge.
1.
Sätt ugnen på 150º C och klä en form med bakplåtspapper. Ställ formen åt sidan.
2.
Vispa ägg och strösocker vit och luftigt.
3.
Tillsätt den mjuka smöret och vispa tills allt är blandat.
4.
Tillsätt mangopuré, vaniljsocker, olja och vispgrädde och vispa smeten jämn.
5.
Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och ev salt i en separat skål.
6.
Vänd mjölblandningen i smeten och blanda jämnt.
7.
Häll i formen och släta till ytan.
8.
Grädda i mitten av ugnen för ca 40 minuter eller till en tandpetare kommer ut torr.
9.
Låt svalna i formen innan du tar ut kakan och låt den kallna helt innan du toppar den med krämen.
10.
Vispa färskost luftigt och tillsätt smör lite i taget under fortsatt vispning.
11.
Sikta florsocker under fortsatt vispning och ev några matskedar vispgrädde för rätt konsistens.
12.
Bred eller spritsa krämen över den kalla kakan och servera.
1.
Vill du inte ha topping sikta bara lite florsocker över, dela och servera. Jag tycker färskost krämen går så bra ihop med den saftiga kakan. Kakan har en underbar god smak, den är saftig och håller sig färsk länge
1/2 dl vispgrädde
150 g rumstempererat smör
2 stora ägg rumstempererade
2 1/2 dl strösocker
2 – 2 1/2 dl färsk eller upptinad fryst mango mosad till puré
3 3/4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
2 msk neutral olja typ rapsolja
ev en krm salt
200 g färskost typ Philadelphia
1 dl florsocker
100 g rumsvarmt smör
ev ett par matskedar vispgrädde för rätt konsistens