back-button

Simona Muntean

Picture of the author

Underbar och saftig mangokaka med creamcheese topping

  • 10-12 bitar

En saftig mango kaka med creamcheese topping som ger ca 10-12 portioner. Kakan har en underbar god smak och håller sig färsk länge.

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 150º C och klä en form med bakplåtspapper. Ställ formen åt sidan.

    2.

    Vispa ägg och strösocker vit och luftigt.

    3.

    Tillsätt den mjuka smöret och vispa tills allt är blandat.

    4.

    Tillsätt mangopuré, vaniljsocker, olja och vispgrädde och vispa smeten jämn.

    5.

    Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och ev salt i en separat skål.

    6.

    Vänd mjölblandningen i smeten och blanda jämnt.

    7.

    Häll i formen och släta till ytan.

    8.

    Grädda i mitten av ugnen för ca 40 minuter eller till en tandpetare kommer ut torr.

    9.

    Låt svalna i formen innan du tar ut kakan och låt den kallna helt innan du toppar den med krämen.

    10.

    Vispa färskost luftigt och tillsätt smör lite i taget under fortsatt vispning.

    11.

    Sikta florsocker under fortsatt vispning och ev några matskedar vispgrädde för rätt konsistens.

    12.

    Bred eller spritsa krämen över den kalla kakan och servera.

    Tips!

    1.

    Vill du inte ha topping sikta bara lite florsocker över, dela och servera. Jag tycker färskost krämen går så bra ihop med den saftiga kakan. Kakan har en underbar god smak, den är saftig och håller sig färsk länge

    Ingredienser

    Kaka

    1/2 dl vispgrädde

    150 g rumstempererat smör

    2 stora ägg rumstempererade

    2 1/2 dl strösocker

    2 – 2 1/2 dl färsk eller upptinad fryst mango mosad till puré

    3 3/4 dl vetemjöl

    1 tsk vaniljsocker

    1/2 tsk bakpulver

    1/2 tsk bikarbonat

    2 msk neutral olja typ rapsolja

    ev en krm salt

    Cream cheesetopping

    200 g färskost typ Philadelphia

    1 dl florsocker

    100 g rumsvarmt smör

    ev ett par matskedar vispgrädde för rätt konsistens