back-button

Simona Muntean

Picture of the author

UNDERBARA SMÅ MÖRDEGSKAKOR MED MARÄNG

  • 20 personer

Fick en ide till dessa små mördegskakor med maräng. Kommer du ihåg mina kardemummasnittar jag bakade för ett tag sen? Kommer du ihåg vad jag skrev?

Hur

Instruktioner

1.

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.

2.

Lägg alla ingredienser till degen i matberedare och arbeta upp en deg.

3.

Det går bra för förhand med.

4.

Dela degen i 20 lika bitar och rulla ut till bollar. Lägg bollarna på plåt, platta till med baksidan av ett glas eller decilitermåt så att dem är ca 1 cm tjocka och ställ in i kylen under tiden du förbereder marängen.

5.

Vispa upp äggvita till ett fast skum och tillsätt strösockret lite i taget under fortsatt vispning.

6.

Lägg marängen i en spritspåse och spritsa ut över kakorna.

7.

Strö toppingen över marängen.

8.

Grädda mitt i ugnen ca 8-10 minuter.

9.

Låt svalna lite innan du skär längderna i snittar.

Ingredienser

Mördeg

100 g kallt smör, i kuber

2.5 dl vetemjöl

1 tsk vaniljpasta

Maräng och topping

1 äggvita

1.5 dl strösocker

1 dl torkade ätbara blommor, finhackade nötter eller strössel