Bränn sockret i en kastrull på spisen.
En saftig sockerkaka toppad med karamelliserade bananer. Kan ätas som den är eller serveras med grädde eller vaniljglass. En populär favorit som är lätt att baka.
1.
Bränn sockret i en kastrull på spisen.
2.
Ta bort från spisen och häll försiktigt grädden över. Rör i tills det blir en jämn karamellsås.
3.
Lägg i bananhalvorna och vänd dem i sås på båda sidorna.
4.
Häll bananer och karamellsås i en preparerat form, smörd och mjölat. Ställ åt sidan tills du förbereder smeten.
5.
Sätt ugnen på 175º C.
6.
Vispa ägg och socker.
7.
Tillsätt mjölk och olja under fortsatt vispning.
8.
Vänd sist i smeten mjölet blandat med bakpulver och salt.
9.
Häll smeten över bananerna och grädda i mitten av ugnen tills kakan känns färdig. Min tog ca 20 minuter.
10.
Låt kakan svalna i formen i ca 15 minuter.
11.
Vänd kakan upp och ner på ett serveringsfat.
4 msk strösocker
några droppar vatten
1 dl vispgrädde
3-4 bananer
2 ägg
1/3 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
10 msk mjöl
1 tsk bakpulver
9 msk olja
9 msk mjölk