back-button

Simona Muntean

Picture of the author

VANILJBLONDIES

Ett enkelt recept på vaniljblondies med granatäpple glasyr, perfekt för att använda upp vit choklad. Kakan är lätt att göra och passar bra med den syrliga glasyren.

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Fodra en form, ca 20 X 30 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.

    2.

    I en kastrull på spisen smält smör och choklad. Ta bort från plattan och ställ åt sidan för att svalna.

    3.

    I en djup skål blanda alla övriga ingredienser, tillsätt även den avsvalnade chokladen och vispa snabbt till en jämn smet.

    4.

    Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen för ca 20-25 minuter.

    5.

    Vispa alla ingredienserna till glasyren.

    6.

    Bred på kakan och låt den stelna. Ställ eventuellt kallt en stund.

    7.

    Skär i bitar och njut. Förvaras i lufttätt burk med lock.

    Ingredienser

    300 g vit choklad

    110 g smör

    2 3/4 dl vetemjöl

    1 dl strösocker

    3 ägg

    2 tsk vaniljsocker

    1/4 tsk salt

    4 dl florsocker

    3-4 msk saft från granatäpple kärnor

    4 msk smör

    1 tsk vaniljsocker

    1-2 msk mjölk