Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Fodra en form, ca 20 X 30 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
En god vaniljkaka med krämig fyllning
1.
Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Fodra en form, ca 20 X 30 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
2.
Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikrovågsugnen. Tillsätt mjölken och ställ åt sidan.
3.
Vispa ägg och strösocker riktigt pösigt, ca 4-5 minuter.
4.
Sikta vetemjöl, vanilj- och bakpulver och vänd i smeten.
5.
Häll vätska i smeten och blanda till en jämn smet.
6.
Häll i formen och grädda i mitten av ugnen för ca 20-30 minuter, beroende på ugn. Kakan är klar när en provsticka i mitten av kakan kommer ut torr.
7.
Låt kallna i formen med en kökshandduk över, innan du gör krämen.
150 g normal saltat smör
1 1/4 dl mjölk
3 ägg
2 3/4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl