back-button

Simona Muntean

Picture of the author

vaniljcupcakes eller tårtbotten

En god vaniljkaka med krämig fyllning

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Fodra en form, ca 20 X 30 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.

    2.

    Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikrovågsugnen. Tillsätt mjölken och ställ åt sidan.

    3.

    Vispa ägg och strösocker riktigt pösigt, ca 4-5 minuter.

    4.

    Sikta vetemjöl, vanilj- och bakpulver och vänd i smeten.

    5.

    Häll vätska i smeten och blanda till en jämn smet.

    6.

    Häll i formen och grädda i mitten av ugnen för ca 20-30 minuter, beroende på ugn. Kakan är klar när en provsticka i mitten av kakan kommer ut torr.

    7.

    Låt kallna i formen med en kökshandduk över, innan du gör krämen.

    Ingredienser

    150 g normal saltat smör

    1 1/4 dl mjölk

    3 ägg

    2 3/4 dl strösocker

    2 tsk vaniljsocker

    2 tsk bakpulver

    5 dl vetemjöl