back-button

Simona Muntean

Picture of the author

VANILJCUPCAKES MED CHOKLADFROSTING

En ultimat cupcakes med vanilj och chokladfrosting. Cupcakesen är saftiga och färska och frostingen är lätt att spritsa med.

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 175 grader.

    2.

    I en skål blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt. Vispa kort så det blir jämt.

    3.

    Blanda sen i strösocker och vanilla bean samt smör. Vispa väl. Det blir en gryning massa.

    4.

    I ett annan skål vispa lätt ägg med olja och crème fraiche. Häll i mjölblandningen och vispa lätt tills det har blandats. Nu har smeten blivit ganska så tjock.

    5.

    Häll i mjölken lite i taget under lätt vispning. Det blir en flyttande smet. Fyll dina formar lite mer än till hälften.

    6.

    Grädda i mitten av ugnen i ca 10-14 minuter. Gör tandpetarprovet innan du tar ut dem.

    7.

    Låt dem kallna helt innan du garnerar/frostar.

    8.

    Du kan frosta med vilken frosting/ kräm du gillar men jag ville kombinera vanilj med choklad och då frostade jag dem med den godaste chokladkrämen.

    9.

    Vispa smöret i ca 2 minuter sen häll lite florsocker under fortsatt vispning.

    10.

    Smält chokladen i mikron, 20-30 sekunder i taget.

    11.

    Rör om tills den har kallnat nästan helt.

    12.

    Häll lite choklad i taget i smöret under vispning. Se till bara att chokladen inte är för varmt så krämen skär sig.

    13.

    Sist vispar du i osten och vaniljsockret. Smaka av och vispa i ev mer florsocker ifall krämen är för lös eller inte tillräckligt söt.

    Ingredienser

    225 g strösocker

    1 vanilla bean

    175 g mjöl

    1,5 tsk bakpulver

    1,5 tsk bikarbonat

    0,5 tsk salt

    50 g smör

    2 stora ägg

    75 g crème fraiche

    0,6 dl neutral olja

    1,6 dl mjölk

    200 g rumsvarmt smör

    3 dl florsocker

    2 tsk vaniljsocker

    150 g mörk choklad

    ca 1,5 dl Philadelphia ost