Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Fodra en form, ca 20 X 30 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan
För inte länge sen bakade jag vaniljcupcakes med vit chokladkräm . Ville testa lite olika varianter på att piffa upp dessa. Lite ätbar glitter pulver som jag siktade över och sen även målat på de utstansade blommorna. Använde först bokstäver som jag tryckte ner i pastan och sen målade jag med ätbara målarfärg. Superenkelt. Glitter och glamour till fest, barnkalas eller finmiddag.
1.
Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Fodra en form, ca 20 X 30 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan
2.
Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikrovågsugnen. Tillsätt mjölken och ställ åt sidan
3.
Vispa ägg och strösocker riktigt pösigt, ca 4-5 minuter
4.
Sikta vetemjöl, vanilj- och bakpulver och vänd i smeten
5.
Häll vätska i smeten och blanda till en jämn smet
6.
Häll i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen för ca 10 minuter, beroende på ugn. Låt kallna innan du gör krämen
7.
Blanda mjölk, vetemjöl och strösocker i en kastrull och koka upp på spisen och sen sjuda under omrörning tills krämen tjocknar. Tillsätt chokladen i bitar och blanda tills den smälter
8.
Täck med lock och ställ kallt
9.
Vispa smöret luftigt
10.
Tillsätt den kalla krämen, en matsked åt gången. Vispa jämt emellan
11.
Spritsa cupcakes med kräm. Sikta glitterpulver över och garnera
150 g normal saltat smör
1.25 dl mjölk
3 ägg
2.75 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
3 dl mjölk
1 2/3 dl strösocker
4 msk vetemjöl
100 g vit choklad
225 g smör rumstempererat
Rosa skimmer ätbar pulver
Sockerpasta eller marsipan att stansa ut till olika motiv
Rosa ätbar målarfärg