back-button

Simona Muntean

Picture of the author

VANILJCUPCAKES MED VIT CHOKLADKRÄM

  • 30 minuter
  • 24-30

För inte länge sen bakade jag vaniljcupcakes med vit chokladkräm . Ville testa lite olika varianter på att piffa upp dessa. Lite ätbar glitter pulver som jag siktade över och sen även målat på de utstansade blommorna. Använde först bokstäver som jag tryckte ner i pastan och sen målade jag med ätbara målarfärg. Superenkelt. Glitter och glamour till fest, barnkalas eller finmiddag.

Hur

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Fodra en form, ca 20 X 30 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan

2.

Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikrovågsugnen. Tillsätt mjölken och ställ åt sidan

3.

Vispa ägg och strösocker riktigt pösigt, ca 4-5 minuter

4.

Sikta vetemjöl, vanilj- och bakpulver och vänd i smeten

5.

Häll vätska i smeten och blanda till en jämn smet

6.

Häll i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen för ca 10 minuter, beroende på ugn. Låt kallna innan du gör krämen

7.

Blanda mjölk, vetemjöl och strösocker i en kastrull och koka upp på spisen och sen sjuda under omrörning tills krämen tjocknar. Tillsätt chokladen i bitar och blanda tills den smälter

8.

Täck med lock och ställ kallt

9.

Vispa smöret luftigt

10.

Tillsätt den kalla krämen, en matsked åt gången. Vispa jämt emellan

11.

Spritsa cupcakes med kräm. Sikta glitterpulver över och garnera

Ingredienser

Smet

150 g normal saltat smör

1.25 dl mjölk

3 ägg

2.75 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

5 dl vetemjöl

Kräm

3 dl mjölk

1 2/3 dl strösocker

4 msk vetemjöl

100 g vit choklad

225 g smör rumstempererat

Garnering

Rosa skimmer ätbar pulver

Sockerpasta eller marsipan att stansa ut till olika motiv

Rosa ätbar målarfärg