back-button

Simona Muntean

Picture of the author

VANILJGROTTOR

  • 12 personer

Vad ska jag säga men här kommer ett till recept på grottor, vaniljgrottor. Och ni kommer säkert undra om vi behöver ett recept på dem. Klart vi behöver. Då passar perfekt att träffas ute, trädgårdsfest och picknick. Då anpassar vi maten och fikat till det. Och så tycker jag jättemycket om grottor och ville passa på att bara dem igen. Mums!

Hur

Instruktioner

1.

Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme.

2.

Lägg små muffinsformar på en bakplåt eller använd en muffinsplåt.* Ställ åt sidan.

3.

Blanda alla ingredienser till degen i matberedaren. Degen är mjuk men det går att hantera.

4.

Dela i lika stora bitar och rulla till bollar, stora som valnötter.

5.

Lägg en degboll i varje form och tryck en grop i mitten. Grädda kakorna i mitten av ugnen för ca 8-10 minuter.

6.

Ta ut plåten från ugnen och tryck lätt i mitten på varje kaka så du får en fördjupning. Låt kallna på galler under en kökshandduk. Använder du en muffinsplåt måste du låta kakorna kallna helt innan du vänder plåten upp och ner och tar ut kakorna.

7.

Gör fyllningen enligt anvisningarna på förpackningen, använt både mjölk och grädde för krämigare konsistens. Fyll grottorna med kräm**.

8.

Förvaras svalt i låda med lock.

Ingredienser

Kakdeg

250 g rumstempererat smör

1 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

5.75 dl vetemjöl

Fyllning

en påse DrOetker vaniljkräm

2 dl mjölk

2 dl vispgrädde

florsocker att sikta över