back-button

Simona Muntean

Picture of the author

VANILJKAKOR MED CHOKLAD

  • 12 minuter
  • 24-30

Vet du hur enkelt det är att baka dessa vaniljkakor med choklad? Och receptet innehåller så få ingredienser och såna som du säkert har i skafferiet. Superenkelt att få till perfekta kakor också tycker jag. Detta recept kan du göra om och smaksätta efter tycke. Sätt ihop kakorna två och två med lite kräm, curd eller sylt emellan. Varför inte smaksätta degen med kardemumma eller citronskal? Blanda i kanske 1/2 dl malda eller finhackade nötter annars? Du förstår det är en sån god enkel kaka som är bra att ha i en burk och ta fram när du får besök.

Hur

Instruktioner

1.

Förvärm ugnen till 180 C. Klä två bakplåtar med bakplåtspapper.

2.

I en stor skål, vispa smör med en elektrisk mixer i 1 minut eller tills den är luftigt.

3.

Tillsätt vetemjöl, florsocker och vaniljpulver och blanda till en mjuk kakdeg.

4.

Rulla ungefär två teskedar av kakdeg i dina händer till en boll och placera på plåt. Upprepa med återstående kakdeg.

5.

Tryck ner varje kaka med en gaffel.

6.

Grädda kakorna i mitten av ugnen för ca 12 minuter. Låt dem svalna lite innan du överför dem till galler för att svalna hel.

7.

Smält chokladen i mikron, ca 30 sekunder åt gången. Rör i emellan åt.

8.

När allt choklad har smält ringla över kakorna och låt den stelna.

9.

Kakorna förvaras i låda med lock.

Ingredienser

Ingredienser

230 gram osaltat smör, rumstempererat

5 dl vetemjöl

1.25 dl florsocker

1 tsk vaniljpasta

4 msk potatismjöl

100 g ljus choklad att ringla över