Vispa lika delar av ägg och socker till en fluffig smet, blanda i lika delar mjöl och 1 tsk bakpulver. Blanda bara så länge tills det är välblandat.
En vårig och god tårta med chokladmousse och körsbärskräm, dekorerad med blommor och blad.
1.
Vispa lika delar av ägg och socker till en fluffig smet, blanda i lika delar mjöl och 1 tsk bakpulver. Blanda bara så länge tills det är välblandat.
2.
Smeten ska delas i 3 delar och blanda 1 msk kakao i den ena. Smörj och bröa engångsformar samt lägg bakplåtspapper i botten för att lättare kunna få lås bottnarna.
3.
Häll smeten i formarna och grädda i 175-150 graders värme i nedersta delen av ugnen. Öppna inte luckan de första 15-20 minuter så inte bottnarna sjunker. Gör tandpetartestet innan du tar ut dem.
4.
Montera och dekorera tårtan. Lägg chokladmousse mellan två bottnar och lägg körsbärskräm mellan dem andra. Tips! Lägg alltid den tyngsta krämen längst ner när du fyller en tårta och den lättaste, luftigaste längst upp, för att inte tårtan ska sjunka.
3 st ägg
- socker
- mjöl
1 tsk bakpulver
1 msk snabbkaffe pulver eller kakao