back-button

Simona Muntean

Picture of the author

Vårdröm blomtårta i sockerpasta

En riktig dröm, romantisk vår tårta. Tårtan har 6 olika nyanser av grön för att skapa en cool ombre-effekt. Den är fylld med glasskräm och färskostkräm smaksatt med lemoncurd. Tårtan är spacklad med italiensk marängsmörkräm och täckt med ett tunt lock i sockerpasta. Dekorationerna inkluderar stjälkar och kallor.

  Hur

  1.

  Blanda 2,5 dl strösocker och vatten i en kastrull och koka tills det når ca 118 grader. Använd en kötttermometer.

  2.

  Vispa äggvitorna tillsammams med 2 msk socker till hårt skum och sen häll i sirapen lite i tagen under fortsatt vispning.

  3.

  Vispa sen äggvitorna ca 5 minuter tills dem kallnar innan du börjar lägga i smöret, en bit i taget. Vispa lite mellan varje bit smör du lägger i. När du har lagt i sista biten smör ser krämen som den ska skära sig istället för att bli tjock. Fortsätt vispa så kommer krämen att "vända" och bli tjock, luftig och slät.

  4.

  Jag kan erkänna nu att första gången, när jag var klar med smöret, var min första imbc så lös att jag fick bara lust att slänga allt. Sen kom jag på den lyssande iden att ta en bit smör, vispa det fluffigt, och hälla i lite av den skära krämen, lite i taget. Ni vet precis som man brukar göra med majonnäs som skär sig. Tack mamma för allt du lärde mig ♥ .

  5.

  Tog 100 g smör och vispade det fluffigt. Sen började jag hälla en matsked eller två åt gången av den skära krämen i smöret under fortsatt vispning tills jag hade hält i hela.

  Ingredienser

  2,5 dl strösocker

  0,6 dl vatten

  4-5 äggvitor eller 1,3 dl ägvitor äggvitor

  300 g rumsvarmt smör fördelat i små bitar smör