back-button

Simona Muntean

Picture of the author

Vegansk äppelkaka på 3 ingredienser

En hälsosam och läcker vegansk äppelkaka som passar både som en detox-rätt eller till fikat. Den innehåller inget gluten, socker, fett eller mjölk, men smakar fantastiskt.

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 175 º och klä botten av en form med löstagbara kanter med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.

    2.

    Blanda bananerna med kokos och häll i formen. Jämna till ytan.

    3.

    Grädda i mitten av ugnen för 15 minuter.

    4.

    Blanda rivna äpplen med kanel i en kastrull och mjuka upp på låg värme i ca 5-10 minuter tills saften har gått bort.

    5.

    Lägg äpplena över bottnen och jämna till ytan.

    6.

    Grädda i ca 20-25 minuter beroende på ugn. Jag låter kakan stå in i ugnen i 25 minuter men den är säkert klar redan efter 20.

    7.

    Ät kakan ljummen eller kall. Förvara i kylskåp.

    Ingredienser

    4 mogna bananer

    100 g riven kokos

    6 stora skalade och grovrivna äpplen

    1 tsk malen kanel