Häll mjölken i en kastrull tillsammans med kokosfett, lönnsirap och salt.
En nyttigare och vegansk version av klassiska Bounty kakor, smaksatta med matcha grönt te och täckta i vegansk mörk choklad. Glutenfria och fria från vitt socker.
1.
Häll mjölken i en kastrull tillsammans med kokosfett, lönnsirap och salt.
2.
Värm på låg värme tills allt är kombinerat.
3.
Ta av från värmen och blanda i riven kokos och blåbärspulvret.
4.
Pressa ner smeten i en form täckt med bakplåtspapper.
5.
Frys in för 2-3 timmar.
6.
Skär in i 18 bitar och doppa i smält choklad. Bevara hälften av bitarna kallt tills du har doppar i choklad den första halvan. Det går lättare att doppa om bitarna är riktigt kalla.
7.
Lägg Bounty bitarna på en plåt på bakplåtspapper och låt dem stelna.
kokosmjölk
lönnsirap
kokosfett
salt
riven kokos
smaksättning som t ex matcha, blåbärs- eller hallonpulver
mörk choklad