back-button

Simona Muntean

Picture of the author

Veganska gluten- och mjölkfria Bounty bars

En nyttigare och vegansk version av klassiska Bounty kakor, smaksatta med matcha grönt te och täckta i vegansk mörk choklad. Glutenfria och fria från vitt socker.

    Hur

    1.

    Häll mjölken i en kastrull tillsammans med kokosfett, lönnsirap och salt.

    2.

    Värm på låg värme tills allt är kombinerat.

    3.

    Ta av från värmen och blanda i riven kokos och blåbärspulvret.

    4.

    Pressa ner smeten i en form täckt med bakplåtspapper.

    5.

    Frys in för 2-3 timmar.

    6.

    Skär in i 18 bitar och doppa i smält choklad. Bevara hälften av bitarna kallt tills du har doppar i choklad den första halvan. Det går lättare att doppa om bitarna är riktigt kalla.

    7.

    Lägg Bounty bitarna på en plåt på bakplåtspapper och låt dem stelna.

    Ingredienser

    kokosmjölk

    lönnsirap

    kokosfett

    salt

    riven kokos

    smaksättning som t ex matcha, blåbärs- eller hallonpulver

    mörk choklad