Värm ugnen till 175 grader. Klä en rektangulär form, 20 X 20 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan
1.
Värm ugnen till 175 grader. Klä en rektangulär form, 20 X 20 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan
2.
I en kastrull på spisen smält smör och vit choklad. Rör i tills all choklad har smält. Ta bort från spisen och låt svalna ca 5 minuter
3.
Tillsätt ägg, sötad kondenserad mjölk, vaniljsocker och ev salt under omrörning.
4.
Vänd i vetemjöl och blanda bara tills du får en jämn smet
5.
Häll smeten i formen och toppa med hallon. Grädda i ca 20-30 minuter beroende på ugn. Kakan kan vara lite mjuk i mitten. Ta ut ur ugnen och låt kakan svalna i formen i 10 minuter
6.
Överför sedan kakan till galler. Kyl kakan innan du sker i bitar och serverar
7.
Förvaras kallt i låda med lock. Går utmärkt att frysa in
115 g smör
150 g vit choklad
1 stort ägg i rumstemperatur
1 burk sötad kondenserad mjölk
1 tsk vaniljsocker
0.25 tsk salt (uteslut om smöret är normal saltat)
3.75 dl vetemjöl
1.5 dl frysta hallon
florsocker för topping