back-button

Simona Muntean

Picture of the author

Vit chokladbrownies med hallon

  • 16 personer

En god variant av klassiska chokladbrownies med vit choklad och hallon.

Hur

How to

1.

Värm ugnen till 175 grader. Klä en rektangulär form, 20 X 20 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan

2.

I en kastrull på spisen smält smör och vit choklad. Rör i tills all choklad har smält. Ta bort från spisen och låt svalna ca 5 minuter

3.

Tillsätt ägg, sötad kondenserad mjölk, vaniljsocker och ev salt under omrörning.

4.

Vänd i vetemjöl och blanda bara tills du får en jämn smet

5.

Häll smeten i formen och toppa med hallon. Grädda i ca 20-30 minuter beroende på ugn. Kakan kan vara lite mjuk i mitten. Ta ut ur ugnen och låt kakan svalna i formen i 10 minuter

6.

Överför sedan kakan till galler. Kyl kakan innan du sker i bitar och serverar

7.

Förvaras kallt i låda med lock. Går utmärkt att frysa in

Ingredienser

Ingredients

115 g smör

150 g vit choklad

1 stort ägg i rumstemperatur

1 burk sötad kondenserad mjölk

1 tsk vaniljsocker

0.25 tsk salt (uteslut om smöret är normal saltat)

3.75 dl vetemjöl

1.5 dl frysta hallon

florsocker för topping