back-button

Simona Muntean

Picture of the author

Zebra bundt cake

En enkel och vacker sockerkaka med randig effekt. Formen kan platta till sig men ger en söt och älskvärd form åt kakan. Receptet ger ca 16 bitar och tar ca 40 minuter att göra.

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 175º. Smörj och mjöla en form.

    2.

    I en skål blanda mjöl, bakpulver och salt.

    3.

    I en annan skål vispa ägg och socker lätt och fluffigt, ca 1,5-2 minuter.

    4.

    Blanda i mjölk, olja och vaniljsocker och vispa lätt tills allt är blandat. Skrapa kanterna efter halva tiden.

    5.

    Häll ca 4 dl smet i en annan skål, sikta i kakao och vispa jämt.

    6.

    För att få den randiga effekten på kakan gör enligt nedan.

    7.

    Häll 1 msk vanilj smet i ena hörnen i formen. Häll 1 msk kakao smet i mitten på cirkeln som har formats av vanilj. Fortsätt med 1 msk vanilj smet i mitten på kakao o s v tills all smet är använt.

    8.

    Grädda kakan i mitten av ugnen i 160- 150º för ca 35-40 minuter eller tills en tandpetare kommer ut torrt.

    9.

    Låt kakan svalna i formen för ca 10-15 minuter.

    10.

    Vänd den på galler och täck den med en kökshandduk.

    11.

    Sikta över florsocker innan servering.

    Ingredienser

    2,5 socker

    4 ägg

    2,5 mjölk

    2,5 olja

    4,75 mjöl

    3 bakpulver

    ¼ salt

    2 vaniljsocker

    2-3 kakao