RICOTTA TIRAMISU


Ricotta Tiramisu, enkelt och gott. Krämen känns lite fräschare, inte lika mycket fett i ricottaosten som det är i mascarpone. Och att göra den med kex istället för Savoiardikex kex kan vara ett enkelt sätt att göra Tiramisu glutenfritt. Jag sa till dottern att det var falsk Tiramisu jag hade gjort till henne. ”Men det smakar som Tiramisu mami!”Hur du gör denna kan du se i video HÄR.
Tid: 10 minuter
Antal: 8 portioner
Ingredienser:
- 3 dl vispgrädde
- 400 g Ricottaost
- 1 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 18 stycken rektangulära kex
- 3 dl bryggt kaffe
- ev 2 msk Amaretto likör (kan uteslutas)
- osötad kakao att sikta över
Gör så:
- Vispa grädden till medelhårda toppar. Ställ åt sidan.
- Blanda ricottan krämigt. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och blanda jämnt.
- Vänd hälften av grädden i ostsmeten.
- På ett serveringsfat lägg 6 kex som du har doppat först snabbt i kaffe blandat ev med likör.
- Bred på hälften av ostfyllningen. Doppa snabbt 6 kex till i kaffe och lägg över fyllningen. Bred över resterande fyllning. Avsluta med ett till lager kex.
- Toppa med vispad grädde. Låt vila i kylskåp så det hinner safta till sig. Sikta kakao över precis innan servering.