Enkel mandelkaka som du snabbt svänger ihop. Bokstavligen. In med alla ingredienser i en skål, blanda jämt med en slickepott eller slev. Tillsätt varmt vatten, blanda jämnt och sen bara in i ugnen och grädda kakan. Typ, mer eller mindre. Men kolla in receptet nedan.
MANDELKAKA
Obs! Gräddningstiden i receptet är endast en anvisning eftersom alla ugnar är olika.
Antal ca 8-10 bitar Tid: ca 35-40 minuter
Smet:
3 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
2 ägg
2/3 dl rapsolja
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl ljummet vatten
Topping och garnering:
1 dl mandelspån att toppa med
florsocker till garnering
GÖR SÅ:
Sätt ugnen på 175 grader, både över och undervärme. Fodra en rund form med löstagbara kanter, ca 22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
I en stor skål häll alla ingredienser till smeten förutom vatten.
Tillsätt det varma vattnet och blanda väl. Häll smeten i formen och jämna till ytan. Strö över mandelspån.
Grädda i mitten av ugnen för ca 35-40 minuter eller till en provsticka kommer ut torr.
Ta ut formen och låt kakan svalna i den. Låt kakan kallna helt på galler under en kökshandduk.
Sikta över florsocker innan servering.
X
Följ @simonamuntean_ på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram