CHILI CON CARNE

chili con carne

Att göra egen chili con carne är inte så mycket svårt men det blir så så mycket godare. Testa vetja!

Tid: 10 minuter + 40 minuter
Antal: 4 portioner

Ingredienser:

  • olivolja eller smör att steka i
  • 500 g nötfärs
  • 1 st stora gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 msk chilipulver
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 0,5 tsk cayennepeppar detta är valfritt
  • 420 g passerade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • salt och peppar efter smak
  • 1 burk avrunnen kidney bönor
  • färsk koriander
  • skivad jalapeño
  • gräddfil
  • nachos

Gör så:

  1. Börja med att steka köttfärsen i olja på hög värme. När köttfärsen börjar få färg, tillsätt hackad gul lök och vitlök.
  2. Strimla paprika på längden och tillsätt färsen. Rör om och stek till löken blir glansig.
  3. Gå i med kryddorna. Rör om hela tiden så inget bränns.
  4. Tillsätt krossade tomater och tomatpuré, låt det koka upp och tillsätt lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
  5. När det kokat i några minuter och koncentrerats, skölj bönorna i vatten och tillsätt till grytan.
  6. Låt bönorna koka med i ca 5 minuter och avsluta med att toppa med hackad koriander.
  7. Toppa grytan med jalapeño eller chili och koriander. Servera till nachos, gräddfil och avokado.
  8. För en matigare variant servera kokt ris till. Annars gott med en fräsch sallad på sidan om.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.