CHILI CON CARNE

Att göra egen chili con carne är inte så mycket svårt men det blir så så mycket godare. Testa vetja!
Tid: 10 minuter + 40 minuter
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
- olivolja eller smör att steka i
- 500 g nötfärs
- 1 st stora gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 0,5 msk chilipulver
- 1 msk paprikapulver
- 1 msk rökt paprikapulver
- 1 tsk spiskummin
- 0,5 tsk cayennepeppar detta är valfritt
- 420 g passerade tomater
- 2 msk tomatpuré
- salt och peppar efter smak
- 1 burk avrunnen kidney bönor
- färsk koriander
- skivad jalapeño
- gräddfil
- nachos
Gör så:
- Börja med att steka köttfärsen i olja på hög värme. När köttfärsen börjar få färg, tillsätt hackad gul lök och vitlök.
- Strimla paprika på längden och tillsätt färsen. Rör om och stek till löken blir glansig.
- Gå i med kryddorna. Rör om hela tiden så inget bränns.
- Tillsätt krossade tomater och tomatpuré, låt det koka upp och tillsätt lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
- När det kokat i några minuter och koncentrerats, skölj bönorna i vatten och tillsätt till grytan.
- Låt bönorna koka med i ca 5 minuter och avsluta med att toppa med hackad koriander.
- Toppa grytan med jalapeño eller chili och koriander. Servera till nachos, gräddfil och avokado.
- För en matigare variant servera kokt ris till. Annars gott med en fräsch sallad på sidan om.


