Börja med att steka köttfärsen i olja på hög värme. När köttfärsen börjar få färg, tillsätt hackad gullök och vitlök.
Att göra egen chili con carne är inte så mycket svårt men det blir så så mycket godare. Testa vetja!
1.
Börja med att steka köttfärsen i olja på hög värme. När köttfärsen börjar få färg, tillsätt hackad gullök och vitlök.
2.
Strimla paprika på längden och tillsätt färsen. Rör om och stek till löken blir glansig.
3.
Gå i med kryddorna. Rör om hela tiden så inget bränns.
4.
Tillsätt krossade tomater och tomatpuré, låt det koka upp och tillsätt lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
5.
När det kokat i några minuter och koncentrerats, skölj bönorna i vatten och tillsätt till grytan.
6.
Låt bönorna koka med i ca 5 minuter och avsluta med att toppa med hackad koriander.
7.
Toppa grytan med jalapeno eller chili och koriander.?Servera till nachos, gräddfil och avokado.
1.
För en matigare variant servera kokt ris till. Annars gott med en fräsch sallad på sidan om.
olivolja eller smör att steka i
500 g nötfärs
1 st stora gullök
2 vitlöksklyftor
0,5 msk chilipulver
1 msk paprikapulver
1 msk rökt paprikapulver
1 tsk spiskummin
0,5 tsk cayennepeppar detta är valfritt
420 g passerade tomater
2 msk tomatpuré
salt och peppar efter smak
1 burk avrunnen kidney bönor
färsk koriander
skivad jalapeño
gräddfil
nachos