back-button

Simona Muntean

Picture of the author

5 MINUTER TÅRTA

  • 5 minuter
  • 12 personer

5 minuter tårtan på 5 ingredienser. En no-bake variant så len och krämig och som smakar gudomligt.

Hur

Gör så här

1.

Fodra en brödform med plastfolie

2.

Täck botten på formen med kex som du har doppat snabbt i mjölk eller vatten. Trimma ex så de passar in i formen

3.

Vispa jämnt mascarponeost med vispgrädde och florsocker

4.

Häll 1/2 krämen över kexen i formen och jämna till ytan

5.

Täck med ett lager kex toppade i mjölk

6.

Blanda resterande kräm med 2 dl chokladkräm och vispa jämnt

7.

Häll chokladkrämen över kexen och jämna till ytan

8.

Avsluta med ett sista lager kex doppade i mjölken

9.

Plasta in formen och ställ i kyl för minst 1 timme eller över natten

10.

Vänd formen upp och ner på ett serveringsfat. Lyft upp formen och ta bort plasten

Tips!

1.

 Byt ut chokladkrämen mot 150 g choklad som du smälter och låter den svalna

Ingredienser

Ingredienser

ca 20 st kex mer eller mindre ( ev glutenfria)

1 dl vatten eller mjölk

500 g mascarponeost

2 dl vispgrädde

ev 3-4 msk florsocker

ca 2 dl chokladkräm typ Nutella + 1 dl att toppa med