ENERGIPUCKAR

Så kallar jag dessa havre och chokladkakor. Enkla att göra och så goda. Perfekt att ta en eller två när du behöver fylla på med ⚡️
Tid: 10 minuter
Antal: 20 portioner
Ingredienser:
- 5 dl havregryn ( ev glutenfri )
- 1,25 dl jordnötssmör chruncky
- 10-12 dadlar urkärnade
- 1,25 dl agavesirap eller honung
- ev en nypa salt
- 100 g choklad att doppa kakorna i och ringla över
- flingsalt
Gör så:
- Lägg havregryn, jordnötssmör, dadlar, sirap och ev salt, i en blender eller matberedare.
- Mixa till en jämn fuktig deg som går ihop.
- Rulla till lika stora bollar eller som i mitt fall halvbollar, puckar. ( har använt msk-mått)
- Smält chokladen i mikron eller över vattenbad.
- Doppa och/eller ringla choklad över och strö över flingsalt.
- Förvaras i kyl i låda med lock. Mums
- Lätt att göra kakorna glutenfria eller veganska.