ENERGIPUCKAR

energipuckar

Så kallar jag dessa havre och chokladkakor. Enkla att göra och så goda. Perfekt att ta en eller två när du behöver fylla på med ⚡️

Tid: 10 minuter
Antal: 20 portioner

Ingredienser:

  • 5 dl havregryn ( ev glutenfri )
  • 1,25 dl jordnötssmör chruncky
  • 10-12 dadlar urkärnade
  • 1,25 dl agavesirap eller honung
  • ev en nypa salt
  • 100 g choklad att doppa kakorna i och ringla över
  • flingsalt

Gör så:

  1. Lägg havregryn, jordnötssmör, dadlar, sirap och ev salt, i en blender eller matberedare.
  2. Mixa till en jämn fuktig deg som går ihop.
  3. Rulla till lika stora bollar eller som i mitt fall halvbollar, puckar. ( har använt msk-mått)
  4. Smält chokladen i mikron eller över vattenbad.
  5. Doppa och/eller ringla choklad över och strö över flingsalt.
  6. Förvaras i kyl i låda med lock. Mums
  7. Lätt att göra kakorna glutenfria eller veganska.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.