BURRATA MED UGNSTEKTA APRIKOSER

Burrata med ugnstekta aprikoser

Helt underbar söt syrlig rätt som är perfekt i värmen. Burrata med ugnsstekta aprikoser. Enkelt och gott med minimum ansträngning.

Tid: 5 minuter + 20 minuter
Antal: 1 portion

Ingredienser:

  • 1 burrata
  • 5-6 urkärnade aprikoser
  • olivolja
  • flingsalt
  • färsk oregano eller timjan
  • 0,5 dl hackade nötter (pistage, valnötter)
  • peppar
  • honung att ringla över
  • ev några sockerärter

Gör så:

  1. Dela aprikoserna i halvor eller mindre bitar och lägg i en ugnsform.
  2. Ringla över olivolja, strö på flingsalt och toppa med oregano.
  3. Stek i mitten av ugnen för ca 20 min tills aprikoserna är mjuka och har fått färg.
  4. Servera burrata till, på med mer flingsalt och peppar.
  5. Toppa med hackade nötter, oregano och ringla över honung.
  6. Sockerärterna är en bra komplement till.
  7. En chenin blanc passar perfekt att dricka till denna rätt. T ex Waterford Estate Pecan Stream Chenin Blanc, frisk men tillsammans med maten får man fram sötma i vinet, blir mindre sträv.
  8. Sätt ugnen på 200 grader, över och undervärme.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.