BURRATA MED UGNSTEKTA APRIKOSER

Helt underbar söt syrlig rätt som är perfekt i värmen. Burrata med ugnsstekta aprikoser. Enkelt och gott med minimum ansträngning.
Tid: 5 minuter + 20 minuter
Antal: 1 portion
Ingredienser:
- 1 burrata
- 5-6 urkärnade aprikoser
- olivolja
- flingsalt
- färsk oregano eller timjan
- 0,5 dl hackade nötter (pistage, valnötter)
- peppar
- honung att ringla över
- ev några sockerärter
Gör så:
- Dela aprikoserna i halvor eller mindre bitar och lägg i en ugnsform.
- Ringla över olivolja, strö på flingsalt och toppa med oregano.
- Stek i mitten av ugnen för ca 20 min tills aprikoserna är mjuka och har fått färg.
- Servera burrata till, på med mer flingsalt och peppar.
- Toppa med hackade nötter, oregano och ringla över honung.
- Sockerärterna är en bra komplement till.
- En chenin blanc passar perfekt att dricka till denna rätt. T ex Waterford Estate Pecan Stream Chenin Blanc, frisk men tillsammans med maten får man fram sötma i vinet, blir mindre sträv.
- Sätt ugnen på 200 grader, över och undervärme.

