back-button

Simona Muntean

Picture of the author

ÄPPELKAKA MED VALLMOFRÖN

  • 60 minuter
  • 30 bitar

Äppelkaka med vallmofrön. För det känns som höst och då bakar vi äppelkaka. Rätt eller fel?

Ps: Äppelsorten heter Rosette ifall någon undrar.

Hur

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugnsvärme. Klä en form, ca 28 X 28 cm med bakplåtspapper och ställ åt sidan

2.

I en stor skål blanda alla torra ingredienser. Tillsätt äggen och smöret och vispa till en jämn tjock smet

3.

Lägg äpplena i ett fint mönster. Grädda kakan i mitten av ugnen för ca 25–30 minuter beroende på ugn

4.

Ta ut kakan och låt den svalna i formen. Pensla äpplena med honung och sikta florsocker över hela kakan. Dela i lagom stora bitar. Njut kakan ljummen med en kula vaniljglass eller med vaniljsås

Ingredienser

Ingredienser

5 dl vetemjöl

2.25 dl strösocker

200 g smör, vid rumpstemperatur

4 ägg

4 tsk bakpulver

en nypa salt

2 tsk vaniljsocker

2 msk vallmofrön

6-8 äpple, skalade och tunt skivade

2 msk flyttande honung

florsocker att sikta över den färdiga kakan