Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugnsvärme. Klä en form, ca 28 X 28 cm med bakplåtspapper och ställ åt sidan
Äppelkaka med vallmofrön. För det känns som höst och då bakar vi äppelkaka. Rätt eller fel?
Ps: Äppelsorten heter Rosette ifall någon undrar.
1.
Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugnsvärme. Klä en form, ca 28 X 28 cm med bakplåtspapper och ställ åt sidan
2.
I en stor skål blanda alla torra ingredienser. Tillsätt äggen och smöret och vispa till en jämn tjock smet
3.
Lägg äpplena i ett fint mönster. Grädda kakan i mitten av ugnen för ca 25–30 minuter beroende på ugn
4.
Ta ut kakan och låt den svalna i formen. Pensla äpplena med honung och sikta florsocker över hela kakan. Dela i lagom stora bitar. Njut kakan ljummen med en kula vaniljglass eller med vaniljsås
5 dl vetemjöl
2.25 dl strösocker
200 g smör, vid rumpstemperatur
4 ägg
4 tsk bakpulver
en nypa salt
2 tsk vaniljsocker
2 msk vallmofrön
6-8 äpple, skalade och tunt skivade
2 msk flyttande honung
florsocker att sikta över den färdiga kakan