back-button

Simona Muntean

Picture of the author

BASKISK BRÄNT CHEESECAKE

  • 10 personer

Bränt cheesecake är den berömda baskiska cheesecaken med bränd yta som passar bäst att göra dagen innan servering så att den hinner sätta sig ordentligt. Viktigt att låta cheesecaken kallna så får du den goda smaken och krämigheten på köpet. Superenkelt att svänga ihop på få ingredienser och ja inga krusiduller vid utförandet. Trodde att cheesecaken skulle smaka bittert, bränt men ack så fel jag hade. Den smakar nästan karamellaktig tycker jag.

Hur

Instruktioner

1.

Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugnsvärme. Smörj en form med löstagbara kanter, ca 18-20 cm i diameter, och klä botten och väggarna med dubbla bakplåtspapper. Se till att pappret överstigen höjden på formen med minst 3-4 cm. Ställ åt sidan.

2.

Vispa lätt färskost och strösocker och vaniljpasta. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning. Sänk hastigheten och tillsätt vispgrädden under vispning. Sikta vetemjöl och vänd i försiktigt, blanda jämnt.

3.

Häll smeten i formen och grädda i ca 45-60 minuter. Toppen ska vara helt bränt och lite lös i mitten.

4.

Låt den kallna i rumstemperatur för en timme och sen ställ kallt minst 2 timmar, helst över natten.

Ingredienser

Ingredienser

450 g färskost

1.5 dl strösocker

3 ägg

1 tsk vaniljpasta eller 2 tsk vaniljsocker

1.5 dl vispgrädde

0.5 dl vetemjöl