back-button

Simona Muntean

Picture of the author

BROWNIES MED HALLONCHEESECAKE FYLLNING

  • 45 minuter
  • 16 personer

Helt underbara brownies med halloncheesecake fyllning. Halloncheesecaken passar perfekt som fyllning i dessa krämiga chokladiga browniebitar. Du får både kladdig brownie och cheesecake i samma tugga, vad mer kan du begära?

Hur

1.

Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme, och fodra en form ca 22 X 22 cm, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.

2.

Smält smör och choklad på spisen och blanda tills den är jämn.

3.

Ta bort från spisen och tillsätt strösocker och brun farin. Vispa snabbt tills smöret är inkorporerat.

4.

Låt svalna tills den bara är lite ljummen.

5.

Tillsätt äggen och vaniljsocker under kraftig vispning och fortsätt i en minut.

6.

Vänd de torra ingredienserna i smeten.

7.

Vispa jämnt och häll smeten i formen.

8.

Mosa hallonen och sila bort kärnorna. Blanda färskost, strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl jämnt. Tillsätt hallonpurén och blanda jämnt.

9.

Klicka cheesecaken över browniesmeten i pannan. Dra runt med spetsen av en kniv.

10.

Toppa med chokladknappar.

11.

Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter tills cheesecaken har satt sig men är fortfarande lite mjuk i mitten av formen.

12.

Låt kakan kallna helt, helst i kylskåp, innan du tar ut och skär den i bitar.

Tips!

1.

Du kan byta ut hallonen mot andra bär eller hoppa över att smaksätta fyllningen.

Ingredienser

Browniesmet

10 msk (140 g) smör

113 g hackad mörk choklad

1 1/2 dl strösocker

1/2 dl brun farin

2 stora ägg

1 tsk vaniljsocker

1 3/4 dl vetemjöl

1/2 dl + 1 msk kakao

1/8 tsk salt

Halloncheesecake-fyllning

200 g färskost

1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker eller vaniljpasta

2 ägg 

2- 3 msk vetemjöl

100 g frysta hallon, upptinade

1/2 – 1 dl choklad knappar att toppa med