back-button

Simona Muntean

Picture of the author

CHOCOLATE CHIP COOKIE DOUGH CHEESECAKE MED OREO

En cheesecake fullproppad med chocolate chip cookie dough, en dröm för alla cookie dough älskare. Cheesecake är bakad på Oreo botten så den blir en fullständig dröm.

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 165º C.

    2.

    Smörj en form med löstagbara kanter och ställ åt sidan.

    3.

    Blanda Oreo och smör och tryck i botten på formen samt ca halva vägen upp på kanterna.

    4.

    Ställ kallt.

    5.

    I matberedare vispa smör, strösocker, brunt socker och vanilj till cookie dough.

    6.

    Tillsätt vetemjöl och mjölk. Vispa jämt.

    7.

    Tillsätt choklad knapparna och blanda med en sked tills den har kombineras.

    8.

    Rulla till bollar och ställ på en tallrik. Ställ i frysen tills du har förbered cheesecake.

    9.

    Vispa färskost, strösocker, vetemjöl och vaniljsocker.

    10.

    Vispa i äggen och skrapa fyllningen från kanterna.

    11.

    Sist vispar du i vispgrädden.

    12.

    Ta fram botten, lägg i cookie dough bollarna och häll över cheesecake fyllningen.

    13.

    För att inte smöret ska rinna i hela ugnen klä botten på formen, på utsidan, med aluminiumfolie.

    14.

    Grädda cheesecaken i mitten av ugnen för ca 50 minuter, mer eller mindre beroende på ugn. Cheesecake kan vara lite dallrig i mitten.

    15.

    Stäng av ugnen och ställ ugnsluckan på glänt.

    16.

    Låt cheesecaken vila i ugnen i eftervärme i en timme.

    17.

    Ta ut och ställ kallt tills den ska serveras.

    18.

    Servera ev med en klick vispad grädde.

    Ingredienser

    20 stycken Oreo finkrossade

    6 msk smält smör

    100 g smör rumstempererat

    1 dl strösocker

    1 dl brunt socker

    1 tsk vaniljsocker

    1-2 msk mjölk

    2 2/3 dl vetemjöl

    150 g choklad knappar

    500 g Philadelphia färskost

    2 dl strösocker

    1 tsk vaniljsocker

    3 ägg

    1 eggula

    3 msk vetemjöl

    1 dl vispgrädd