back-button

Simona Muntean

Picture of the author

CHOKLADBOLLSRULLTÅRTA

En läcker rulltårta med chokladbollsfyllning, perfekt för fredagsmys eller helgkalas. Enkelt att göra på bara 30 minuter!

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 250 grader, över- och undervärme. Fodra en ugnsplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.

    2.

    Vispa upp strösocker och ägg poröst. Sikta vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver i en skål och vänd ner i smeten och blanda jämnt.

    3.

    Ta fram plåten och fördela smeten på.

    4.

    Bred ut smeten jämnt i långpannan med hjälp av en slickepott. Grädda mitt i ugnen cirka 5 minuter (ha koll på den bränns lätt). Ta kakan ur ugnen, strö över riven kokos och stjälp sedan upp den sidan nedåt på ett bakplåtspapper.

    5.

    Dra bort papperet (pensla med lite kallt vatten så lossnar det lättare) från kakan.

    6.

    Låt kakan svalna en aning.

    7.

    Mät upp alla ingredienserna till chokladbollsfyllningen. Blanda till en jämn smet.

    8.

    Bre på rulltårtan. Rulla ihop från den långa sidan. Plasta in och förvara i kylskåp!

    Ingredienser

    3 ägg

    2 dl strösocker

    2 tsk vaniljsocker

    1 dl vetemjöl

    1/2 dl kakao

    1 tsk bakpulver

    150 g smör

    1 - 1 1/2 dl florsocker

    1 msk vaniljsocker

    3 msk kakao

    4 dl havregryn

    2 msk espressokaffe

    riven kokor