Sätt ugnen på 250 grader, över- och undervärme. Fodra en ugnsplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
1.
Sätt ugnen på 250 grader, över- och undervärme. Fodra en ugnsplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
2.
Vispa upp strösocker och ägg poröst. Sikta vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver i en skål och vänd ner i smeten och blanda jämnt.
3.
Ta fram plåten och fördela smeten på.
4.
Bred ut smeten jämnt i långpannan med hjälp av en slickepott. Grädda mitt i ugnen cirka 5 minuter (ha koll på den bränns lätt).
5.
Ta kakan ur ugnen, strö över riven kokos och stjälp sedan upp den sidan nedåt på ett bakplåtspapper.
6.
Dra bort papperet (pensla med lite kallt vatten så lossnar det lättare) från kakan.
7.
Låt kakan svalna en aning.
8.
Mät upp alla ingredienserna till chokladbollsfyllningen. Blanda till en jämn smet.
9.
Bre på rulltårtan. Rulla ihop från den långa sidan. Plasta in och förvara i kylskåp!
1.
Tips! Du kan mixa havregrynen lite om dem är för stora. Själv gillar jag lite tuggmotstånd.
2.
Byt ut riven kokos mot pärlsocker eller malda nötter.
3 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver
150 g smör
1 – 1 1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
4 dl havregryn
2 msk starkt espressokaffe
Riven kokos till garnering