back-button

Simona Muntean

Picture of the author

CHOKLADBOLLSRULLTÅRTA

  • 16 personer

Fredagsmyset är i full gång. Fredagen är helt klart den bästa dagen, då vet man att man har hela helgen framför sig. Du hinner också baka än! Den här tar max. 30 minuter att göra!

Hur

1.

Sätt ugnen på 250 grader, över- och undervärme. Fodra en ugnsplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.

2.

Vispa upp strösocker och ägg poröst. Sikta vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver i en skål och vänd ner i smeten och blanda jämnt.

3.

Ta fram plåten och fördela smeten på.

4.

Bred ut smeten jämnt i långpannan med hjälp av en slickepott. Grädda mitt i ugnen cirka 5 minuter (ha koll på den bränns lätt).

5.

Ta kakan ur ugnen, strö över riven kokos och stjälp sedan upp den sidan nedåt på ett bakplåtspapper.

6.

Dra bort papperet (pensla med lite kallt vatten så lossnar det lättare) från kakan.

7.

Låt kakan svalna en aning.

8.

Mät upp alla ingredienserna till chokladbollsfyllningen. Blanda till en jämn smet.

9.

Bre på rulltårtan. Rulla ihop från den långa sidan. Plasta in och förvara i kylskåp!

Tips!

1.

Tips! Du kan mixa havregrynen lite om dem är för stora. Själv gillar jag lite tuggmotstånd.

2.

Byt ut riven kokos mot pärlsocker eller malda nötter.

Ingredienser

Rulltårta

3 ägg

2 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

1 dl vetemjöl

1/2 dl kakao

1 tsk bakpulver

Chokladbollsfyllning

150 g smör

1 – 1 1/2 dl florsocker

1 msk vaniljsocker

3 msk kakao

4 dl havregryn

2 msk starkt espressokaffe

Riven kokos till garnering