DEN VIRALA TURKISKA PASTAN

Turkiska pastan

Herre min skapare. Denna är helt amazing. Sonen som var skeptiskt när jag bjöd på middag kunde inte sluta berömma de. TESTA!

Tid: 30 minuter
Antal: 4 portioner

Ingredienser:

  • 350-400 g pasta
  • vatten och salt
  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök finhackad
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 msk lökpulver
  • salt och peppar
  • 3 msk tomatpuré
  • 2,5 dl turkisk yoghurt naturell
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • lite citronsaft
  • salt och peppar efter smak
  • 60 g smör
  • 1 msk paprikapulver
  • hackad tomat
  • hackad färsk persilja
  • feta ost

Gör så:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Heta upp en teflon stekpanna på spisen. Tillsätt nötfärsen och bryn den fint tills all vätska har försvunnit.
  3. Tillsätt löken och fräs till den blir mjuk och glansig. Rör i då och då.
  4. Tillsätt kryddor och tomatpuré och fräs ett par minuter till under omrörning.
  5. Rör ihop alla ingredienser till yoghurtsåsen och ställ i kylen.
  6. I en kastrull på spisen smält smöret. Tillsätt paprika och fräs någon halv minut.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.