back-button

Simona Muntean

Picture of the author

ENKEL PEPPARKAKS­CHEESECAKE

  • 10 bitar

Ett jättegott misstag! Glömde att stoppa i äggen när jag bakade denna kakan och ni anar inte med vilken spänning jag väntade tills cheesecaken hade kallnat tillräckligt för att kunna smaka. Fast och krämig konsistens. Perfekt till jul för den som undviker ägg! Och alla andra för den delen...

Hur

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 175º C.

2.

Blanda pepparkakorna med smält smör.

3.

Tryck ut i botten och en bit upp mot kanterna på en pajform med löstagbara kanter.

4.

Klä utsidan av formen med aluminium folie så slipper du massa droppande i ugnen och rök.

5.

Förgrädda i mitten av ugnen för 5 minuter.

6.

Vispa alla ingredienser till cheesecake.

7.

Häll över botten och jämna till ytan.

8.

Grädda i mitten av ugnen för ca 25-30 minuter tills fyllningen har stelnat.

9.

Låt kakan stå kallt minst en timme före serveringen.

10.

Garnera med frukt och bär samt ev pepparkaksmulor.

Ingredienser

Botten

30 stycken pepparkakor finkrossade

75 g smält smör

Cheesecake

250 g kesella

300 g färskost naturell

1 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

ev riven skal av en mindre apelsin