back-button

Simona Muntean

Picture of the author

FRITERADE ÄPPLEN MED VANILJSÅS

  • 5 minuter + 10 minuter
  • 6 personer

Den ultimata dippen! Friterade äpplen med vaniljsås. Enkelt och så gott!

Hur

Gör så här

1.

I en stor skål blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver, mjölk och ägg. Blanda till en jämn smet

2.

Skala äpplena och skär i ca 0,3 cm tjocka skivor (ganska tunna skivor). Ta bort kärnhuset

3.

Heta upp olja i en stekpanna. Doppa äppelskivorna i smet och steka de gyllenbruna på båda sidorna (ca 1 min på varje sida)

4.

Låt rinna av på hushållspapper

5.

Blanda strösocker och malen kanel i en skål och doppa äppelskivorna i

6.

Servera med vaniljsås (köpt fungerar utmärkt, byt ut en del av mjölken mot 2 delar vispgrädde. Eller blanda lite vispgrädde i den färdiga köpta såsen)

Ingredienser

Ingredienser

2,25 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

0,5 tsk bakpulver

1,5 dl mjölk 

1 ägg

2 stora äpplen

Rapsolja att steka i

1,5 dl strösocker + 1 tsk malen kanel att doppa äppelskivorna i

Till servering

Vaniljsås, varm chokladkräm eller vaniljglass och sirap