back-button

Simona Muntean

Picture of the author

GLUTENFRIA QUINOA BARS

  • 5 minuter
  • 15 personer

Glutenfria quinoa bars på 4 ingredienser, lätt att göra sockerfria, laktosfria eller veganska.

Hur

Gör så här

1.

Mixa dadlar och jordnötssmör i matberedare eller blender

2.

Tillsätt den smälta chokladen och puffat quinoa. Blanda väl

3.

Tryck smeten i en rektangulär form (brödform) klätt i bakplåtspapper eller i små silikonformar

4.

Ställ i frysen för ca 45-60 min. Skär ev i rutor och ringla smält choklad över. 

5.

Förvaras i kylskåp i låda med lock

Ingredienser

Ingredienser

12 dadlar urkärnade

1,5 dl jordnötssmör

200 g choklad smält (vegansk/mjölkfri)

3 dl puffat quinoa eller ris

ev 50 g smält choklad att ringla över